Het Wapen van Alblasserdam

Het Wapen van Alblasserdam is niet zomaar een hotel of grand café. Wij bieden een karakteristieke plek waar je kunt slapen, eten en je misschien zelfs een beetje thuis kunt voelen. Persoonlijke dienstverlening staat bij ons nog hoog in het vaandel. Hierin maakt ons team het verschil. Zij staan voor u klaar om uw verblijf zo comfortabel mogelijk te maken.

Wapen historie

Geschiedenis

Het Wapen kent een rijke geschiedenis waar wij heel trots op zijn. Onze historie gaat maar liefst 100 jaar terug in de tijd! Het echtpaar Jan van Krimpen en Cornelia Pijl werden toen kastelein van een ‘koffiehuis’ op de Dam. De zoon van het echtpaar zette het café voort. Hierna gebeurde dit eigenlijk van generatie op generatie.

Tijdens de tweede wereldoorlog, op 11 mei 1940 werd de zaak volledig platgegooid bij een bombardement op de Dam. Het gehele pand werd herbouwd op Dam 24 en kreeg officieel de naam: Het Wapen van Alblasserdam. Het pand breidde steeds verder uit. Zo werd in 1965 een moderne café zaal in gebruik genomen en volgde in 1982 weer een grondige verbouwing. De eerste steen voor de nieuwe hotelkamers en een wapenkamer werden gelegd door Mark van Krimpen, zoon van Jan van Krimpen jr. en Roelien van Herk. Dit echtpaar nam in 1995 het hotelbedrijf over en runnen samen met zoon John nog steeds de zaak met veel passie en plezier.

lounche

Unieke sfeer

De historie van Het Wapen mag dan inmiddels aardig wat jaren op de teller hebben, onze service en faciliteiten zijn absoluut modern. Sterker nog, begin 2016 is er wederom flink verbouwd. De scheiding tussen het restaurant en café zijn verdwenen en heeft plaats gemaakt voor een ruim en sfeervol grand café. Hier kunt u heerlijk dineren of zakt u comfortabel weg in de loungehoek, om te borrelen en bijkletsen met vrienden of familie. En bent u een weekendje weg? Dan kunt u vervolgens de nacht doorbrengen in een van onze moderne hotelkamers.

Kom de unieke sfeer in ons hotel en grand café gerust zelf ervaren, wij ontvangen u graag!

Virtuele tour

Bekijk hier ons hotel van binnen!

Virtuele tour

Restaurant aan het water in Alblasserdam

U kunt bij ons genieten van een hapje of drankje in een sfeervolle ambiance met vrienden of familie. Maar ook voor een zakelijk diner bent u aan het juiste adres.

Grand Café

Hotel met restaurant nabij Kinderdijk

Ontdek ons hotel met restaurant nabij Kinderdijk, waar luxe accommodatie en voortreffelijke gastronomie samenkomen. Boek vandaag nog uw kamer.

Hotel