In de omgeving

Molengebied van Kinderdijk

Het iconische molencomplex van Kinderdijk staat sinds 1997 op de Werelderfgoedlijst van UNESCO. En dat is niet gek. Het gebied met 19 poldermolens, die samen twee molengangen vormen, zijn een enorme toeristische trekpleister. In Kinderdijk is bijna duizend jaar ‘strijd tegen het water’ zichtbaar in het polderlandschap met waterlopen, dijken, gemalen, sluizen en natuurlijk de molens. Nergens in de wereld zijn zo veel authentieke werkende windmolens bij elkaar te vinden als hier. Altijd al een molen van binnen willen zien? Molen 2 van de Nederwaard is een heuse bezoekmolen. Gedurende het hele jaar is deze molen dagelijks te bezoeken, met uitzondering van enkele dagen zoals eerste kerstdag en de dagen die gebruikt worden voor onderhoud. Een rondvaart door het hele gebied is ook mogelijk. In september worden de molens ’s avonds een week lang verlicht, wat een weergaloos gezicht geeft. Vergeet u fototoestel niet mee te nemen!

 

Alblasserdam

Een idyllisch dorp dat middenin de Alblasserwaard is gelegen. Het Damdorp fungeert dan ook als perfect vertrekpunt voor een fietstocht naar het molengebied van Kinderdijk of door de mooie Alblasserwaard. Dankzij de poldermolens van Kinderdijk wist Alblasserdam zich in het verleden ondanks de vele overstromingen boven water te houden. Tegenwoordig is dit werk overgenomen door motorische gemalen, maar de molens worden nog steeds door het dorp gekoesterd. Het gezellige centrum van het dorp beschikt over diverse voorzieningen, zoals een jachthaven, bioscoop, winkelcentrum en modern (binnen-) zwembad. Er worden een aantal jaarlijkse evenementen georganiseerd in Alblasserdam, waaronder het Havenfestival, de Wielerronde van Alblasserdam en de historische Paardenmarkt.

 

Dordrecht

Dordrecht behoort tot een van de oudste gemeenten van Nederland. De stad kent een rijke geschiedenis en beschikt dan ook voor bijna 900 rijksmonumenten, 700 gemeentelijke monumenten en een groot aantal beeldbepalende panden. Het centrum van de stad is knus en gezellig, met veel boetiekjes en antiekwinkels. Een stadswandeling waarbij u in de voetsporen van ons Koningspaar treedt, die in 2015 Dordrecht bezochten, behoort ook tot de mogelijkheden. Vergeet ook zeker niet te informeren naar Kunstrondje Dordt en het jaarlijkse Bachfestival. Hoe dichter bij Dordt…

 

Rotterdam

Wandelen over de Erasmusbrug, de kubuswoningen bewonderen en genieten van de meest bijzondere architectonische hoogstandjes? Ons hotel biedt een perfecte uitgangsbasis voor een bezoek aan Rotterdam! Deze havenstad is niet voor niets benoemd als ‘mustsee’ door de New York Times. Met publiekstrekkers als de Markthal, S.S. Rotterdam en Euromast zult u zich in Rotterdam niet snel vervelen. Shoppen kan perfect in de beroemde Koopgoot of juist de hippe wijken rondom de Witte de With- en de Pannekoekstraat. Liever wat cultuur opsnuiven? Dan zullen musea als de Kunsthal en het Boymans van Beuningen u zeker bekoren.

 

Fast Ferry

Een tochtje met de Fast Ferry is een belevenis op zich! De waterrijke omgeving van Rotterdam en de Drechtsteden maakt deze bijzondere vorm van vervoer uitermate vermakelijk en geschikt voor leuke dagtochtjes. De waterbus brengt u vanuit Alblasserdam razendsnel naar plaatsen als Dordrecht, Rotterdam, Kinderdijk, Papendrecht, Sliedrecht, Ridderkerk en Krimpen aan den IJssel. De aanlegsteiger van de Fast Ferry ligt op een paar minuten loopafstand van ons hotel. Meer informatie en de dienstregeling vindt u op de site van de waterbus.

 

Fiets- en wandeltochten

De Alblasserwaard leent zich uitstekend voor een prachtige wandel- of fietsroute, waarbij u het werelderfgoed van Kinderdijk ontdekt, de oude boerendorpjes doorkruist of juist met de Fast Ferry richting Rotterdam en Dordrecht gaat. Het Wapen van Alblasserdam is aangesloten bij de lekkerste wandel- en fietsroutes van de omgeving: Happen en Stappen & Happen en Trappen. Vanaf € 10,00 huurt u al een fiets bij ons. Lees hieronder meer informatie over deze culinaire routes. Daarnaast hebben wij ook fietsarrangementen inclusief overnachting in ons hotel. 

Happen en trappen

Happen en trappen (De Alblasserwaardse Molenroute)

De lekkerste fietstocht van de Alblasserwaard start bij Het Wapen van Alblasserdam. Een dag Happen en Trappen langs monumentaal erfgoed moet tenslotte passend beginnen. Met een kopje koffie of thee en wat lekkers in de maag is het tijd om in de trappers te stappen. De route leidt langs de molens in Oud-Alblas, langs de Graafstroom richting Brandwijk, het beroemde molengebied van Kinderdijk en eindigt tenslotte weer in Alblasserdam. Hier wacht in Het Wapen een fijn dessert op uw komst. Een dag om niet te vergeten! Voor meer informatie over deze route kunt u contact opnemen via info@happenentrappen.nl. Of neem een kijkje op de site van Happen en Trappen.

happen en stappen

Happen en stappen (Langs de molens van Kinderdijk -12 km)

Stap mee van Alblasserdam naar de wereldberoemde molens van Kinderdijk! Niet voor niets behoort dit uitgestrekte gebied tot Nederlands mooiste en meest populaire wandelbestemmingen. Het is er gewoonweg prachtig! Het Wapen van Alblasserdam is het startpunt van deze unieke wandelroute. Hier wordt u ontvangen met een lekker kopje koffie of thee en gebak. Bij het ochtendarrangement sluit u hier tenslotte de route af met een luxe broodje, bij het middagarrangement wacht u hier een heerlijk hoofdgerecht. Meer informatie over deze route? Kijk dan op de site van Happen en Stappen.

Reserveer een hotelkamer

Bel ons

078 691 4711

Reserveren

Reserveer online

Grand café

U kunt bij ons genieten van een hapje of drankje in een sfeervolle ambiance met vrienden of familie. Maar ook voor een zakelijk diner bent u aan het juiste adres.

Grand Café

Sfeervol Hotel

Maak het u gemakkelijk in een van onze comfortabele kamers. Door rustige ligging van het hotel kunt u bij ons slapen als een roos.

Hotel